Oskar Kranjc

igralec in mentor gledališke delavnice

Rojen 20. 10. 1987 v Mariboru. Osnovno šolo je obiskoval v Lovrencu na Pohorju. Šolanje je nadaljeval na Škofijski gimnaziji A. M. Slomška v Mariboru. Po končani maturi, se je vpisal na fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru. Leto dni kasneje, se je vpisal na AGRFT, smer dramska igra, pod mentorstvom Kristijana Mucka in Braneta Šturbeja, kjer je tudi uspešno diplomiral. Leta 2010 je sodeloval na svetovnem festivalu gledaliških šol v Peruju, s predstavo E. Ionesco: Plešasta pevka, v režiji Aleša Valiča in Braneta Šturbeja. Ptujskemu teatru se je prvič predstavil z vlogo Bartolomeja v otroški predstavi P.Maar: Oj Čudežni zaboj v režiji Petra Srbčiča in s predstavo Michael Kohlhas v režiji Nikole Zavišiča. Slovenski širši publiki predstavil v humoristični predstavi Trdoglavci. Leta 2012 se je predstavil z mono komedijo Pasta in basta, igral je v SLG Celje v predstavi J.M.Synge: Največji frajer zahodnega sveta, v režiji Janeza Pipana.