Tina Rataj

diplomirana socialna delavka, kibernetika psihosocialne pomoči, psihosocialna pomoč posamezniku, idejni vodja kreativnih metod in programov kreativni flow, kreativni coaching, koordinatorka in organizatorka društva Portret, mentorica gledališke in plesno gibalne delavnice ter delavnice mindflow, inštruktorica mladinskih delavnic, certifikat iz Ustvarjalno umetniških pristopov znotraj socialnega varstva (Creative Arts Approach Towards Social Care, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nizozemska), mednarodni certifikat iz nevro-lingvističnega programiranja z nevrologijo, NLP Praktik z nevrologijo in NLP Coach praktik

Tina Rataj, pobudnica in predsednica društva Portret je po izobrazbi socialna delavka, po duši pa humanistka.
Ljubezen do različnih oblik umetniškega izražanja jo spremlja že od otroških let. Njeno področje zanimanja je preplet sociale in umetnosti. Kulturo imenuje umetnost, saj je zanjo kulturen človek, v najširšem pomenu besede, pravzaprav umetnik življenja. Umetnik, ki zna graditi svoj svet in svoj smisel biti tukaj in sedaj. Kreativne metode je študirala na Nizozemskem (Nijmegen), iz njih je kasneje tudi diplomirala.
Željna praktičnega znanja, je nadaljevala z delom kreativnih metod v enem izmed begunskih centrov na Nizozemskem (Almere), kjer uporabljajo kreativne metode pri delu z otroki in odraslimi. Prizadeva si za razširitev in uporabo kreativnih metod v vsakdanjem življenju posameznika.