Tjaša Zidanič

pevka in mentorica glasbene delavnice

Tjaša Zidanič se je s petjem začela ukvarjati že zelo zgodaj. Že v prvem razredu je tekmovala na osnovnošolskem festivalu, ki se ga je z uspešnimi rezultati udeleževala do konca osnovnošolskih dni. V osnovni šoli je obiskovala tudi otroški in mladinski pevski zbor. Ob vpisu v gimnazijo, se je vpisala na pouk solo petja v glasbeni šoli in se vključila v Žensko vokalno skupino Solzice, s katero je na tekmovanjih dosegala najvišja odličja. Po opravljeni gimnaziji se je odločila, da si želi življenje posvetiti izključno glasbi. Vpisala je študij glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru, hkrati pa smer solo petje na umetniški gimnaziji Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Sledili so številni nastopi in tekmovanja po različnih državah. Dve sezoni je bila tudi članica Akademskega pevskega zbora Maribor. Po končani umetniški gimnaziji je opravila sprejemne izpite na Konservatoriju v Klagenfurtu, ravno tako smer petje. Do zaključka šolanja na Univerzi v Mariboru ji manjka samo še magistrsko delo.