Sodelovanje Društva Portret na programu Inkubator rasti v okviru projekta RaST

Društvo Portret se je z veseljem odzvalo na povabilo Gimnazije Ptuj, da v sklopu njihovega celoletnega programa, Inkubatorja rasti, predstavi eno izmed praktičnih tehnik nevrolingvističnega programiranja.

Zadnjo soboto v novembru 2019 se je na gimnaziji Ptuj odvil tako imenovani NLP maraton, na katerega se je prijavilo preko 150 dijakinj in dijakov. V celodnevnem maratonu (dogodek je trajal osem ur) so dijaki preko delavnic pobližje in predvsem praktično spoznavali uporabnost tehnik in metod nevrolingvističnega programiranja.

Vodja našega kreativnega programa, Tina Rataj, je na NLP maratonu dijakom na ustvarjalen način predstavila praktično uporabo kreativnih metod s tehniko ustvarjalca novega vedenja (NBG). Dijaki so spoznavali vrednost uporabe omenjene tehnike pri izzivih in priložnostih, s katerimi se vsakodnevno srečujejo. Tehnika je zelo uporabna pri osebnostnem spreminjanju in pridobivanju novih oblik vedenja, življenjsko pomembnih kompetenc, učinkovitem delovanju v stresnih situacijah ter reševanju problemov, če naštejemo samo nekatere.

Odziv dijakov ob koncu osem urnega NLP maratona je bil zelo pozitiven in navdihujoč za naše nadaljnje delo. Edino pripombo, ki so jo imeli je bila ta, da bi delavnice lahko trajale dlje časa.:)

Lepo nam je bilo delati z nadarjenimi mladimi, ki so se bili pripravljeni v svojem prostem času izobraževati na temo osebnostne rasti ter spoznavati in razvijati svoje notranje potenciale

Za ogled galerije kliknite na fotografijo. Po galeriji se lahko pomikate s puščicami oziroma tipkami levo/desno.