Zaključek sezone 2016/2017

Vsak ima svoj Portret

Vsak ima svoj Portret

Sezono 2016/2017 smo uspešno zaključili s skupno predstavitvijo vseh otroških skupin. Otroci so skozi celo šolsko leto nabirali bogate izkušnje iz izbranih področij umetnosti. Poleg tehničnega znanja pa so otroci skozi različne igre in naše metode dela pridobivali predvsem na kreativnosti, osebnostni rasti in krepili socialne veščine, ki so še kako pomembne v vsakodnevni interakciji z drugimi (njihovimi sošolci, družinskimi člani,…).

V soboto, 10. junija 2017 smo tako na velikem odru Narodnega doma uprizorili zaključno predstavo “Vsak ima svoj Portret”. Skozi predstavo so se prepletale dejavnosti – lutkovna, gledališka, plesna, likovna in glasbena, povezovala pa jih je video produkcija, ki je nastajala v času priprav na naših delavnicah. Rdeča nit je bila predstavitev skupnega »portreta« posamezne skupine, katere enkraten in pomemben člen je vsak posameznik s svojo unikatnostjo. Oziroma kot je že rekel Oscar Wilde: »Art is the most intense mode of individualism that the world has known.« Kar bi v prevodu pomenilo nekako takole: individualizem lahko najintenzivnejše izrazimo »le« skozi umetnost. S predstavo smo želeli sporočiti, da je pomembno verjeti v svoje sanje. Šele takrat, ko v njih zares verjamemo, lahko postanejo resničnost.

Srčna hvala:
  • mentorjem, s katerimi smo soustvarjali sezono 2016/17,
  • strokovnim delavcem na sodelujočih osnovnih šolah v Mariboru, predvsem osnovni šoli Bojana Ilicha, osnovni šoli Franceta Prešerna in osnovni šoli Borcev za severno mejo,
  • tehnični ekipi Narodnega doma ter preostali, prijateljski in družinski ekipi Portreta.
Predvsem pa hvala staršem za zaupanje in otrokom, ki so naši veliki učitelji.
Za ogled galerije kliknite na fotografijo. Po galeriji se lahko pomikate s puščicami oziroma tipkami levo/desno.

Fotografija: Tina Pušauer