Ustvarjam, torej sem

Otroška zaključna predstava Društva Portret

V četrtek, 15. oktobra smo v dvorani Štuk uživali na dobrodelnem koncertu Ustvarjalnost za vse. Med koncertom se je odvijal srečelov poln bogatih in zanimivih nagrad, ki so jih podarili naši sponzorji in ostali podporniki dogodka. Izkupiček od prodanih vstopnic in prostovoljnih prispevkov iz srečelova je namenjen delovanju projekta Metulj, ki omogoča vključitev osnovnošolskim otrokom, ki si zaradi finančnih stisk ne bi mogli privoščiti obšolskih aktivnosti.

Projekt se financira s strani donacij in sponzorstev, iskanje le-teh pa je precej težka naloga v teh kriznih časih. A, vendarle, ni nemogoča! Še vedno se najdejo podjetja in posamezniki, ki razumejo stisko in se zavedajo dragocenega pomena obšolskih aktivnosti na otroka. Čeprav se lansko letni donatorji niso želeli posebej izpostaviti, smo jim na tem mestu izredno hvaležni, saj bi bili brez njihovega posluha otroci prikrajšani za vse izkušnje, ki so jih pridobili.
Letos smo se odločili, da poleg klasičnega zbiranja donacij, ki poteka od ust do ust in po sistemu pošiljanja prošenj potencialnim donatorjem, organiziramo tudi dobrodelni koncert s srečelovom.

Glasbeniki so se srčno odzvali na naše povabilo in s svojim izbranim repertoarjem prispevali k uresničitvi projekta. Poskočni muzikanti so otvorili večer in med ostalimi poskočnimi skladbami zaigrali tudi svetovno znano Golico. Za njimi je iskreno in družbeno kritično nastopil priznani mariborski raper Marko Kocjan, ki ustvarja pod imenom Emkej. Dogajanje so nadaljevali temperamentni Piazzolleky, ki so v prostor vnesli pridih klasike in tanga. Jebe’la cesta nas je popeljala v bolj rokerske vode, na odru pa se jim je pridružil tudi legendarni Zoran Predin, ki so ga spremljali skozi njegove uspešnice Mentol bombon, Praslovan, Zadnja večerja in Zarjavele trobente. Za špico večera sta poskrbela nihče drug kot Gal in Severa Gjurin, ki pa sta presenetila tudi z izredno lepo gesto. V dar sta namreč prinesla kar dve kitari, ki ju bomo lahko uporabljali v okviru naših glasbenih delavnic.

Da je bil zvok takšen kot se šika smo hvaležni najboljšemu tonskemu mojstru daleč naokoli Danilu Ženku, zahvala gre tudi povezovalcu programa Marku Radmiloviču, ter vsem prostovoljcem, ki so pomagali že pri predpripravah na koncert ter na samem dogodku. Predvsem iskrena HVALA Lei Perko, ki je pomagala pri organizaciji dogodka, Tini Pušauer, ki je poskrbela za oblikovanje promocijskega materiala, Jerneju Ženku za organizacijsko in predvsem moralno podporo, Katji Škufca, Nataliji Majcen, Jaki Krajncu, Urši Gačnik, Luki Klemenčiču, Roku Čušu, Katarini Ženko in našemu fotografu Blažu Črniču.

Hvala Dorjanu Vreči, ki je sploh predlagal idejo o srečelovu in vsem, ki so za srečelov prispevali res čudovite nagrade. To so: Filip Flisar, Dan D, Pivovarna Laško, ki so odžejali naše nastopajoče, trgovina Obsesen, Europark, Energija plus, Party Shop, Eva C. Zimet – make up, Refan, Matias 2 d.o.o., Foto Tabor, Frizerski studio Iggi, J. Hornig, Tiskarna Jast Consulting, ki je poskrbela za tisk promocijskega gradiva, Vinarstvo Mak Vodole, ki je nahranilo naše nastopajoče z odličnim narezkom, Fino Fino in Udarnik d.o.o.

Dogodek so podprli tudi Mestna občina Maribor in Vetrinjski dvor. Posebna zahvala gre tudi našemu medijskemu sponzorju Radiu Maribor.

Hvala našim družinam in prijateljem, ki so vsak na svoj način prispevali, da smo dogodek izpeljali tako, da nam bo za vedno ostal v lepem spominu. Včasih je dovolj že spodbudna misel, ki ti da polet, da uresničiš tisto kar čutiš, da je prav. In prav je, da si pomagamo. Vsak po svoje lahko prispeva k boljšemu jutri.

Za konec pa tako kot je rekel Zoran Predin: “Se vidimo naslednje leto!” :)

Za ogled galerije kliknite na fotografijo. Po galeriji se lahko pomikate s puščicami oziroma tipkami levo/desno.

Fotografija: Blaž Črnič