Shiatsu igralnica za otroke

Otroci potrebujejo tišino, da lahko občutijo in doživijo svoja čustva, da se osredotočijo na tisto, kar delajo, da najdejo ravnotežje v sebi in si na tak način naberejo novih moči. Stalni nemir, motnje koncentracije, vedenjske motnje, motnje spanja, vse to so posledice hitrosti in preobremenjenosti, s katero živimo in so značilne tako za otroke, kot tudi za odrasle.

Shiatsu je čudovita in nežna ter učinkovita pot do vzpostavljanja ravnotežja pri otrocih in odraslih. To je akupresurna masaža meridianov, točk na njih in mišic. Pri tej masaži se uporabljajo različni prijemi, dotiki in raztegi. Splošno znano je, da shiatsu masaža blagodejno vpliva na celostno počutje, pri otrocih vzbudi veselje in dobro razpoloženje, hkrati pa tudi globinsko umirja. S shiatsu masažo prav tako vplivamo na glavobole, migrene, ponavljajoče se bolečine v ušesih, astmo, bronhitis, vedenjske motnje, motnje s koncentracijo, saj jih omilimo.

Namen igralnice je, da otroci preko igre spoznavajo in odkrivajo zdravilnost in blagodejnost shiatsu masaže. Tekom delavnice razvijajo čutnost in senzibilnost do drugih otrok, predvsem pa razvijejo globlji odnos do samih sebe, se naučijo samozdravljenja ter razumevanja funkcionalnosti telesa. Prav tako pa bomo skozi delavnice ozaveščali točke za preprečitev, omilitev prehladov ter drugih akutnih bolezenskih stanj. Otroci se bodo po vsem tem počutili veliko bolj sproščeni, zdravi in samozadovoljni.

Termini v februarju in marcu

  • 11.2.2016
  • 25.2.2016
  • 10.3.2016
  • 31.3.2016

Ura
od 17.15 do 18.15

Lokacija
Vetrinjski dvor (center mesta)

Delavnica je starostno primerna za otroke od 4 do 12 let.
Cena posamezne delavnice: 10€.

Prijave sprejemamo na info@drustvo-portret.si ali tina.rataj@drustvo-portret.si.

Delavnico bo vodila: Tina Dobaj.

Če otroka vključite v vse štiri termine in poravnate znesek v februarju, vam priznamo 10% popust. Prav tako imajo otroci, ki so že vključeni v naše aktivnosti, 10% popust.
Ker je narava dela praktična, potrebujejo otroci športna oziroma udobna oblačila ter ležalko. Pridejo naj nekaj minut prej, da se preoblečejo, da lahko začnemo točno. Če kdo ležake nima, mu jo priskrbimo mi, vendar po predhodni rezervaciji!