Tina Dobaj

plesalka, koreografinja, profesorica in shiatsu terapevtka

Tina (Martina) Dobaj je končala priznano umetniško akademijo P.A.R.T.S. v Bruslju. Po šolanju je bila sprejeta v profesionalno skupino Rosas priznane koreografinje Anne Terese De Keersmaeker. Kmalu zatem je dobila aranžma v predstavi Williama Forsytha The Vile Parody of Address. Na povabilo Iztoka Kovača, da bi učila profesionalne klase njegove skupine se je tako vrnila v Slovenijo. Prav tako je začela učiti kot profesorica na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana, smer Sodobni ples, kjer je učila vse do leta 2011. Sodeluje tudi pri uvajanju ter pisanju programov na umetniški gimnaziji Ljubljana.
Svojo kreativno pot je nadaljevala kot koreografinja. S svojim prvencem Cesta je dobila dve nagradi Povodnega moža (najboljša plesalka in nagrado občinstva). Predstava Geiko (2004) v produkciji Plesnega teatra Ljubljana je dobila nagrado Muenchenskega festivala. V produkciji Flote pa je še ustvarila predstavi Ring in Kore wa tada no sen desu (2006 in 2007).
Prav tako je sodelovala z zborovodjo Karmino Šilec in naredila koreografijo za njen projekt Adiemus (2003) in CS LIGHT (2007). Z Gregorjem Kamnikarjem je v produkciji Federacije naredila predstavi Odprto od do in Kapital, ki je bil izbran za Brisbane festival v Avstraliji (2011), kjer je na Queenslandski univerzi imela delavnice in poučevala ter učence integrirala v predstavo. Aprila 2013 je v New Jerseyju poučevala na plesni šoli Maye Milenović Workman MADLOM in pozneje sodelovala v uprizoritvi predstave Namišljena resnica, ki je bila premierno izvajana v septembru 2013 v Stari elektrarni v Ljubljani. Od februarja 2014 pa z Andrejem Hrvatinom delujeta kot plesno-glasbeni tandem in ustvarjata performanse pod imenom LaMuG-Zi.

Shiatsu masaža
Tina je leta 2004 zaključila Yoseido Shiatsu Academy Bruslju. Od takrat naprej deluje tudi kot shiatsu terapevtka. Skozi leta izobraževanja (bioenergetskega, Tai Chija, Shaolin Kung Fuja in plesnega znanja) je razvila svoj odnos do shiatsu terapij in ga poimenovala UMETNOST DOTIKA. Tina je pripravljala in sodelovala v tretmajih biatlonskih športnikov v Lescah. Po zelo dobrih odzivih ljudi tako deluje po vsej Sloveniji in razvija seminarje po Sloveniji in izven nje.