Brina Lukež

mentorica delavnice stepa in hip hopa

Je študentka dvopredmetne biologije in kemije na Fakulteti za naravoslovje in matematike v Mariboru. Skozi celotno osnovnošolsko izobraževanje je pridobila naziv nadarjenega učenca na področju glasbe.
V svojem prostem času se tudi profesionalno ukvarja s plesom. Pri sedmih letih je začela plesati pri osnovnošolski navijaški skupini Čveke, hkrati pa zaplesala še v akrobatsko-navijaški skupini Kobil”ce, s katero se je udeleževala tekmovanja ŠKL. Plesala je tudi starinske ter ostale moderne plese. V gimnaziji je vodila tudi lastno skupino navijačic pod imenom Čebel”ce. S 14. leti je postala članica Plesnega kluba Lukec, kjer se je njena plesna pot stepa tudi začela. Plesala je solo, duo, malo skupino in produkcijo.
Vseskozi je bila članica slovenske reprezentance v modernih tekmovalnih plesih. S stepom je dosegala odličja na državni, evropski in svetovni ravni. Najpomembnejši dosežki na področju plesa so: svetovna prvakinja v kategoriji step člani mala skupina 2015, 6. Mesto na SP v kategoriji step duo, 5. na SP step trio, evropski prvakinja v kategoriji step trio in mala skupina leta 2015, v duo pa sem branila srebro v kategoriji step duo. V letu 2016 pa si je priplesala 4. mesto na svetovnem prvenstvu v kategoriji step duo. Vsa ta leta pa je osvajala naslove državne prvakinje v omenjenih kategorijah. Udeleževala se je različnih plesnih festivalov in izobraževanj v New Yorku (Tap City), Novi Sad (Novi Sad Dance Fest), Lignano (Worldancetrophy), Zagreb (DanceStar Croatia), Dubrovnik (Tap festival Dubrovnik).

Delavnice: